• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відкриття стели ліквідаторам-чорнобильцям

Відкриття стели ліквідаторам-чорнобильцям

2013-10-28

/Files/images/DSCF543.jpg.JPG

/Files/images/DSCF5434.JPG

У суботу, 26 жовтня, в с. В. Булатець відбулося урочисте відкриття стели учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

На майдані, біля сільського парку, зібралися учасники ліквідації, жителі довколишніх сіл, молодь, учні Вищебулатецької ЗШ І-ІІІ ст., представники районної влади - голова Лубенської райдержадміністрації Алєксєєнко Віктор Олексійович, голова Лубенської районної ради Дядечко Олексій Іванович.

Із словами вдячності чорнобильцям і щемливими для кожного серця поетичними рядками звернулася ведуча цього зібрання громади, начальник відділу культури Лубенської райдержадміністрації, Пазенко Людмила Василівна.

Вона нагадала присутнім хроніку подій квітня 1986 року, розповіла про те, яку велику роботу провела Лубенська Чапаєвська дивізія, до складу якої входили мобілізовані з усіх сільських рад чоловіки, серед яких - 61 булатчанин, по дизактивації грунту, евакуації населення, будівництві загорожі тридцятикілометрової зони Чорнобиля.

Піснею вітають громаду учасниці жіночого ансамблю сільського будинку культури с. В. Булатець, мелодію гурту "Контингент" виконує учасник ліквідації на Чорнобильській АЕС Марченко В'ячеслав Миколайович.

До присутніх звертається голова Лубенської райдержадміністрації Алєксєєнко В.О., який говорить про громадський подвиг чорнобильців, висловлює слова вдячності їм за те, що вони зуміли приборкати "мирний" атом ф врятували сучасникам радість життя.

О. І. Дядечко сказав, що пам'ять про Чорнобиль повинна бути тепер в українців на генетичному рівні, як пересторога, що не допустить більше такого лиха.

Сільський голова Остапко С. В. подякував усім спонсорам, які надали матеріальну допомогу в становленні стели, зокрема відмітив особистий внесок генерального директора ТОВ "Амарант-Агро" Гладешевої В.М. у цю справу.

Звучить Гімн України. Учасники ліквідації на Чорнобильській АЕС Бибик П.П. і Звірковський С.І. відкрили стелу.

До слова запрошуються наймолодші учасники зібрання - учні Вищебулатецької ЗШ. Звучать рядки поезії В. Олійника, В. Сорочинської, О. Мищенка, в яких гіркий присмак чорнобильського полину і заклик до людства - "схаменись!"

Лягають до підніжжя червоні гвоздики, білі, жовті, рожеві хризантеми, як пам'ять і вдячність за врятовану голубінь неба, чисте повітря і матінку Землю.

І. Л. Бурдим

Кiлькiсть переглядiв: 339

Коментарi