Доброта врятує світ

2013-12-03

/Files/images/DSCF5795.JPG

Завдання сучасної школи полягає не тільки у вихованні толерантного ставлення до дітей з обмеженими можливостями, а й у створенні умов для їх повноцінного розумового і фізичного розвитку.
Уже багато років у цьому напрямку працює педколектив Вищебулатецької ЗШ І – ІІІ ступенів. Проводиться велика виховна робота по формуванню ціннісного ставлення школярів до людей з обмеженими можливостями, зокрема, це «Уроки доброти», «Години толерантності», акції благодійності, а також фізична допомога людям – інвалідам ініціативною групою старшокласників «Милосердя».
Теплотою і турботою молодої вчительки Нагорної Н.П. оточений Власов Олександр, який навчається на індивідуальній формі.
Педагог розробляє і впроваджує власні методи, що ефективно сприяють корекції зору, зміцненню опорно-рухового апарату.
На кожний урок учителька роздруковує тексти великими літерами, а для вироблення навичок письма користується звичайним склом, на якому учень пише розв’язки задач і прикладів. Формуванню просторової уваги і умінню побудови геометричних фігур допомагає комп’ютер, який учень освоює залюбки. Учителькою розроблена ціла система вправ для зміцнення пальців руки, зокрема, «краплі дощу», «Ніжний дотик листка», «Сонячний промінчик».
На уроках образотворчого мистецтва і музики, який проводить Михайленко В.В., багато ілюстративного матеріалу, що сприяє виробленню естетичних смаків, музичного слуху і гарного настрою.
Умілий соціо-психологічний супровід і цінні поради надає практичний психолог Єремієвська Л.М.
Тестова перевірка і бесіда з учнем показують, що у дитини рівень тривожності низький, адже, вона почуває себе затишно і впевнено у школі.
Тому, перефразовуючи слова великого класика, можна сказати, що і «доброта врятує світ».
3 грудня 2013 року класні керівники 1 – 11 класів у вигляді бесід, діалогів, усних журналів, проектів провели загальношкільний «Урок доброти», а Єремієвська Л.М. з учнями 8 класу провела тренінг «Асертивна особистість».
Отже, кропітка робота по формуванню небайдужості, толерантності до людей з обмеженими можливостями продовжується.

Кiлькiсть переглядiв: 384

Коментарi