Лінійка-реквієм

2013-04-26

/Files/images/DSCF4296.jpg
25 квітня в актовій залі Вищебулатецької ЗШ І-ІІІ ст. відбулася лінійка-реквієм, присвячена 27-річниці ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.
Оплесками вітали присутні 20 односельців-ліквідаторів страшної трагедії і 3 вдів, чиї чоловіки передчасно пішли з життя.
На екрані кадри Чорнобильського пекла: палаючі реактор, руїни, що сталися після вибуху, люди, які викрнують роботу по дезактивації зараженої території.
Ведучі лінійки Кочерга Ю. і Буніна А. роблять короткий екскурс у далекі квітневі дні 1986 року, коли весь Радянський Союз піднявся на приборкання розлюченого атома.
На фоні картин безлюдного Славутича, опустілих поліських сіл звучать рядки поетів-лубенців: Р. Плотникової, Ю. Маногіленко, В. Бута, В. Куксаня, О. Рось. У них біль втрати і, водночас, пересторога прийдешньому поколінню - не допускати інших Чорнобилів на Землі.
Мабуть, у кожного хто був присутнім у залі, покотилася гірка сльоза, коли звучали рядки поезії Н. Баклай "Балада про вірність", яку читала учениця 11 класу Буніна Аліна.
Урочисту лінійку продовжив сільський голова Остапко С. В., який вручив 15 ліквідаторам-чорнобильцям ювілейні медалі "50 років Перемоги у Великій Вітчезняній війні", і червоні букети гвоздик, сказавши, що їхній подвиг тепер прирівнюється до подвигу воїнів Великої Вітчизняної війни.
Хвилиною мовчання вшанували присутні в залі тих, хто віддав своє життя у дні Чорнобильської трагедії, помер від хвороб, спричинених радіацією.
Директор Вищебулатецької ЗШ І-ІІІ ступенів Єремієвський Ю.А. щиро подякував односельцям-чонобильцям за їхній подвиг, за те, що вони зуміли зберегти життя прийдешньому поколінню, побажав усім здоров'я, радості, довголіття.
Змістовну і емоційно насичену лінійку підготувала педагог-організатор Вищебулатецької ЗШ І-ІІІ ступенів Звержинська В.В., музичний супровід здійснював учитель узики Михайленко В.В.
(І. Л. Бурдим)
Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi